Επτά συλλήψεις στη Δ. Αττική στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ- Παραμένει η ένταση στους καταυλισμούς - Φωτό

Το κύμα οργής που επικρατεί στους καταυλισμούς συνεχώς γιγαντώνεται και πολλοί απειλούν ακόμη και μέσω social media πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Σε επτά συλλήψεις, καθώς και πολλούς προληπτικούς ελέγχους, έχουν προχωρήσει οι δυνάμεις της αστυνομίας στο πλαίσιο της συντονισμένης μεγάλης επιχείρησης στους καταυλισμούς της δυτικής Αττικής. 

Μετά τους πυροβολισμούς Ρομά χτες τη νύχτα στην περιφερειακή Αιγάλεω κατά δυο πυροσβεστικών οχημάτων και ανδρών της ομάδας ΟΠΚΕ, αλλά και τον εμπρησμό φορτηγού και καταστήματος με ελαστικά, η ΕΛΑΣ έκανε «ντου» στους καταυλισμούς της δυτικής Αττικής με τις επίλεκτες δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, καθώς η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» τόσο στους καταυλισμούς της Δυτικής Αττικης, όσο και σε καταυλισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το κύμα οργής που επικρατεί στους καταυλισμούς συνεχώς γιγαντώνεται και πολλοί απειλούν ακόμη και μέσω social media πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

ελασ

Την ίδια ώρα ο 16χρονος εξακολουθεί να δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από το τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα του κατηγορουμένου αστυνομικού.

ελας

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας αύριο, Παρασκεύη, προκειμένου να απολογηθεί.

ελας

Μέσω social media γίνεται κάλεσμα από Ρομά να παρευρεθούν έξω από το δικαστικό Μέγαρο.

ελας

Πηγή: skai.gr