Κλείσιμο

Σχέδιο επιστροφής εμβολιασμένων στα γήπεδα- Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης (vid)

Σε περαιτέρω βήματα χαλάρωσης προχωρά η χώρα όσο το επιδημιολογικό φορτίο βελτιώνεται με μείωση των ενεργών κρουσμάτων κατά 40%.

Από το Σάββατο 19 Ιουνίου τα καταστήματα λιανικής θα δέχονται περισσότερους πελάτες, καθώς το όριο θα είναι 1 άτομο ανά 16 τμ αντί για 25 τμ που ήταν μέχρι τώρα.

Παράλληλα ξεκινούν τη λειτουργία τους οι υπαίθριοι παιδότοποι, τα λούνα παρκ, τα ιαματικά λουτρά, οι υπηρεσίες μασάζ και οι εμποροπανηγύρεις με το πρωτόκολλο των λαϊκών αγορών. Από την ίδια ημερομηνία θα ισχύσουν αλλαγές και για τα γυμνασ΄τηρια.

 Από την 1η Ιουλίου ανεβάζουν ρολά και οι κλειστοί κινηματογράφοι με πληρότητα στο 50%. Δεκτοί θα γίνονται οι εμβολιασμένοι πολίτες ή όσοι έχουν αρνητικό σελφ τεστ.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, εάν η χώρα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, θα χτίσει το τείχος ανοσίας μέσα στον Ιούλιο εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου υγείας. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-24 ετών.

Στο μεταξύ, σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων αρχικά στα γήπεδα ποδοσφαίρου και εν συνεχεία με οδηγό αυτό και στα υπόλοιπα αθλήματα, επεξεργάζεται ομάδα της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, όπως αποκάλυψε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό το σχέδιο θα βασιστεί σε πρωτόκολλο που είχε καταθέσει προ μηνών η Super League 1, το οποίο θα επικαιροποιηθεί και θα απευθύνεται σε εμβολιασμένους. 

Πηγή: skai.gr