Στους 116 οι πρόσφυγες που διασώθηκαν ανοικτά από Αλεξανδρούπολη, Φαρμακονήσι και Σάμο

Περί τους 116 μετανάστες και πρόσφυγες συνολικά, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, του Φαρμακονησίου και της Σάμου σήμερα τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, 27 άνθρωποι εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, να πλέουν με λέμβο δύο ναυτικά μίλια ανοικτά από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, και περισυλέγησαν από το Λιμενικό.

Οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
Παράλληλα, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο Φαρμακονήσι.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, τη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προβλήτα ν. Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
Τέλος σαράντα επτά άτομα περισυλλέγησαν και διασώθηκαν, τα ξημερώματα, από το θαλάσσιο χώρο του νησιού της Σάμου.

Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Ακροτηρίου «Πράσο» της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Συνολικά από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως σήμερα το πρωί έχουν διασωθεί 583 μετανάστες και προσφυγές.

Πηγή: skai.gr