«Χαίρομαι που αξιώθηκα να φυλακιστώ» λέει συλληφθείς για τους εξορκισμούς - Με χειροπέδες στον εισαγγελέα

Οι δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, είναι μέλη θρησκευτικής οργάνωσης.

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής οι δύο άνδρες ηλικίας 24 και 38 ετών, που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Θέρμη για την τέλεση δημόσιων εξορκισμών στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, είναι μέλη θρησκευτικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι δύο συλληφθέντες δεν συνοδεύονταν από δικηγόρο.

Σύμφωνα με ΓΑΔΘ, ο ένας είναι ο εκπρόσωπος της θρησκευτικής οργάνωσης και ο άλλος ο «ιερέας».

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένου κτηρίου στην περιοχή της Μηχανιώνας, όπου συμφωνα με αστυνονικες πηγές γινόταν πάλι εξορκισμός.

Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τα απαιτούμενα έγγραφα νόμιμης λειτουργίας της οργάνωσης, ο 24χρονος δεν τα διέθετε.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Ο 38χρονος προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη. 

Ένας εκ των συλληφθέντων μάλιστα δήλωσε ότι χαίρεται που αξιώθηκε να φυλακιστεί.

«Δεν έκανα κάτι για να μετάνιωσω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστω για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία».

    Πηγή: skai.gr