Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο παλαί ποτέ υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Η παραμονή του στο γραφείο του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης διήρκησε λίγα λεπτά και από εκεί οδηγείται στις φυλακές, όπου και θα εκτίσει την ποινή του. 

Έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν τις 12μμ με αυτοκινητοπομπή από τη ΓΑΔΑ.

Αμέσως μετά ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Μια γυναίκα 52 ετών έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν "2" της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ στου Ζωγράφου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από μυστική επιχείρηση που διήρκεσε μία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ