Παρουσία του πρωθυπουργού τελέστηκε το πρωί της Τρίτης στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας η επιμνημόσυνη δέηση για τα 102 θύματα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Ραφήνα στις 09:30 το πρωί της Τρίτης και αφού συνομίλησε μετά το πέρας της τελετής με συγγενείς των θυμάτων και άλλους παρευρισκόμενους, αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, καθώς επίσης και ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε δύο άμεσες παρεμβάσεις για το Μάτι μέσα στον Αύγουστο. Όπως ανέφερε, ξεμπλοκάρουν 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής, ενώ καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.