Μητσοτάκης: 3 ν/σ ώς τις 10 Αυγούστου - Άμεση μείωση ΕΝΦΙΑ - Μέτρα για Μάτι

"Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτή τη χώρα" τόνισε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου: για το επιτελικό κράτος, για τις άμεσες φορολογικές μειώσεις που εξήγγειλε, δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων και για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων, την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. 

Εξήγγειλε επίσης δύο άμεσες παρεμβάσεις για το Μάτι μέσα στον Αύγουστο. Όπως ανέφερε, ξεμπλοκάρουν 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής, ενώ καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Επίσης, τα άτομα με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.  Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία του περσινού Ιουλίου.



"Η ασφάλεια είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Το άσυλο καταργείται αμέσως. Οι γειτονιές επιστρέφουν στους κατοίκους τους" επισήμανε για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ, λέγοντας ότι έχει τεράστια ευθύνη για την καταστροφή. ‘’Κι αν χρειαστεί να πωληθούν και κάποια περιουσιακά στοιχεία για να σωθεί η εταιρία θα το κάνουμε, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσει και θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι, θα καταρρεύσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας και θα φταίτε εσείς’’ ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τους να συνδράμουν και εκείνοι στην άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της Συμφωνίας. "Αν δεν θέλουν να βάλουν πλάτη γιατί θεωρούν ότι η Συμφωνία που υπέγραψαν είναι τόσο σπουδαία, η κυβέρνηση της ΝΔ, θα προχωρήσει μόνη της" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. "Είχα πει από αυτό εδώ το βήμα ότι η Συμφωνία ήταν μια κακή συμφωνία, είχα προειδοποιήσει όμως ότι άπαξ και κυρωθεί δεν αλλάζει μονομερώς" επανέλαβε. 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στρατηγική της νέας διακυβέρνησης. Όπως σημείωσε, η νέα κυβέρνηση δεν θα μετρηθεί με τους αντιπάλους της, αλλά με τα προβλήματα. "Η ΝΔ του 2019 δείχνει στους Έλληνες έναν πραγματικά καινούργιο δρόμο για την πρόοδο της χώρας. Αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία και αυτός είναι ο ρόλος της" σχολίασε.
Πηγή: skai.gr