Κλείσιμο

Στο «κόκκινο» περιοχές της χώρας –Τι λένε στον ΣΚΑΪ για τα μέτρα οι δήμαρχοι Πάρου και Ρεθύμνου

Για την πιθανότητα απόφασης για τοπικά περιοριστικά μέτρα σε νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο» μίλησαν στον ΣΚΑΪ οι δήμαρχοι Πάρου και Ρεθύμνου.

Ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος σημείωσε ότι αν και υπάρχουν κάποια κρούσματα, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Εξήγησε, επίσης, ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αποδώσουν και γι’ αυτό είναι κάτι που το νησί δεν επιθυμεί.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, αλλά βλέπουμε και την πρακτική πλευρά, το κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι και τα αποτελέσματα. Δημιουργείται αρνητικό κλίμα σε όσους θέλουν να επισκεφτούν το νησί.», τόνισε. 

Παράλληλα, είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να πληρώσει η εκάστοτε επιχείρηση που δημιουργεί πρόβλημα και όχι όλη η οικονομία του νησιού.

Αντίστοιχα ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, είπε ότι «δημιουργείται μια υπερβολή. Μόνο στον Δημοτικό Κήπο κάναμε 510 τεστ. Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε ποιοι είναι κάτοικοι και ποιοι επισκέπτες.»

Τόνισε, δε, ότι θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε τα υπόλοιπα μέτρα, πριν φτάσουμε στα αυστηρά μέτρα.

«Έχουμε ήδη εντείνει την προσπάθεια εμβολιασμού των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού και το ποσοστό πλέον είναι ικανοποιητικό.», προσέθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως είναι ώρα να σκεφτούμε πως θα προστατευτούμε. «Να τιμωρήσουμε εκείνους που δε σέβονται τους υπόλοιπους. Δε μπορεί να την πληρώσει ένας τεράστιος τουριστικός προορισμός, όπως η Κρήτη, επειδή κάποιοι είναι ασυνείδητοι.»

Τέλος, σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα η αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους.
 

Πηγή: skai.gr