Στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έθεσε στο αρχείο το αίτημα της οικογένειας να γίνει η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί τελικά η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου στη Χαριλάου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 12 νεαροί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου τότε Άλκη, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικάΔολοφονία 19χρονου Άλκη: Το προφίλ των δραστών

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έθεσε στο αρχείο το αίτημα της οικογένειας να γίνει η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Είχε προηγηθεί η αρνητική εισήγηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελου Καμηλάρη, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει ζήτημα που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί στα μικτά ορκωτά δικαστήρια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί και η δικάσιμος.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες:

- Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του), από κοινού,

- ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού- φίλου του δολοφονηθέντος, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,

- άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πηγή: skai.gr