Σταμπουλίδης στον ΣΚΑΪ 100,3: Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ για την εστίαση

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενόψει του ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου.

Ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, και ότι δε θα χρειάζεται να στέλνει ο πολίτης SMS για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης.

Όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείνουν στις 11 το βραδύ για τους καθήμενους πελάτες, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. 

Σε ό,τι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο ΓΓ. Εμπορίου σημείωσε ότι προκειμένου να μεταβεί κάποιος πολίτης σε εμπορικό κέντρο πρέπει να έχει ραντεβού σε κάποιο κατάστημα και όχι απλά να πάει για βόλτα, για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να μη λειτουργούν τα καταστήματα take away στα εμπορικά κέντρα.

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές όπως είναι τα γυμναστήρια και οι εμπορικές εκθέσεις, σημείωσε ότι θα ανοίξουν όταν εμβαθύνουμε στον εμβολιασμό.
 

Πηγή: skai.gr