Κλείσιμο

Παπαθανάσης-ΣΚΑΙ: Πιθανή διόρθωση τιμής για πασχαλινό τραπέζι-Τι ισχύει με μάσκες σε εστίαση

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων υπήρξε μεγάλη κίνηση και οι επαγγελματίες είναι ικανοποιημένοι ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι τηρούνται μέτρα και τα τεστ και ότι έχει επιδοθεί μικρός αριθμός προστίμων. 

Υπογράμμισε πως από 3 Μαΐου αλλάζει η εικόνα με το άνοιγμα της εστίασης και διευκρίνισε πως φέτος θα είναι διαφορετικό από ότι πέρυσι που ήταν σε χρήση και κάποιο μέρος του εσωτερικού της επιχείρησης. Φέτος, αξιοποιούνται μόνο οι εξωτερικοί χώροι και υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα μέχρι να οι πελάτες να καθίσουν στο τραπέζι, ενώ θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα όπως απολύμανση χώρων και τραπεζοκαθισμάτων.

Σχετικά με την στήριξη των επιχειρήσεων ανέφερε πως έως την Πέμπτη θα γίνει καταβολή της 7η επιστρεπτέας  ότι 3 δις θα πέσουν στην αγορά και πως εως τις 10/5 για επαγγελματίες της εστίασης θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν πάρουν το 7% , το πρόγραμμα των 330 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπογράμμισε πως έρχεται και η στήριξη για τα πάγια. «Μια σειρά από μέτρων που έχουν ανακοινωθεί 3 περίπου δις »

Σημείωσε πως καθώς προχωράει η επανεκκίνηση σταδιακά θα αποσύρει και η πολιτεία τα μέτρα ενώ ανάλογα με το ποιες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την πανδημία θα υπάρχει στήριξη

Ερωτηθείς για τον λόγο που πληρώνουμε ποιο ακριβά το πασχαλινό τραπέζι δήλωσε πως «προηγήθηκε το καθολικό Πάσχα. Έχουμε εντάξει την καταγραφή σε ένα γενικό σύστημα έτσι ώστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη. Θα είναι ελάχιστα πιο ακριβό αλλά καθώς προχωράμε προς το Πάσχα θεωρώ ότι θα έχουμε μείωση τιμών και θα έρθουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση. Λίγη υπομονή. Τις επόμενες μέρες θα δούμε ίσως μια διόρθωση τιμής».

Πηγή: skai.gr