Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. συμμορία που εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένες στην Αττική - Πώς δρούσαν

Συμμορία που κατηγορείται ότι εξαπατούσε και διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

   Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε Μαρούσι και Κινέττα, ένας 48χρονος και μια 49χρονη, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας που διαπράττει κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Παράλληλα, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, κυρίως για απάτες.

   Η συμμορία, που δρούσε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021, στοχοποιούσε ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και διέπραττε κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.

   Ο 48χρονος εντοπίστηκε στο Πολύδροσο Αμαρουσίου να συνομιλεί με διερχόμενη ηλικιωμένη γυναίκα, υποδυόμενος τον ασφαλιστή που τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο, με σκοπό να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στο σπίτι της για να ασφαλίσει τα κοσμήματα της. Αστυνομικοί, όμως, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

   Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των κατηγορούμενων, απασχολούσαν τα ηλικιωμένα θύματά τους, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι τους και να αφαιρέσουν, κυρίως, χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

   Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η σπείρα χρησιμοποιούσε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλα πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 48χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο και ήταν αυτός που εντόπιζε και πλησίαζε τους ηλικιωμένους, κυρίως γυναίκες, έξω από το σπίτι τους. Αφού παρουσιαζόταν ως ασφαλιστής, καλούσε από το κινητό τηλέφωνό του την 49χρονη κατηγορούμενη, προσποιούμενος ότι συνομιλεί με συγγενικό πρόσωπο του θύματος, αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποτιθέμενη ασφάλιση των αντικειμένων.

   Στη συνέχεια, ο 48χρονος έμπαινε στο σπίτι του θύματος και ζητούσε να του παρουσιάσει αντικείμενα αξίας και κοσμήματα με το πρόσχημα ότι πρέπει να τα φωτογραφίσει, προκειμένου να τα ασφαλίσει, ενώ αμέσως μετά τα αφαιρούσε.

   Σημειώνεται, ότι άλλα μέλη της συμμορίας, που αναζητούνται, είχαν αναλάβει τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» επιτηρώντας τον χώρο έξω από τα σπίτια των θυμάτων, ώστε σε περίπτωση κινδύνου, να μπορούσε να διαφύγει ο 48χρονος.

   Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απατών-κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

   Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, κινητά τηλέφωνα και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της σπείρας.

   Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Πηγή: skai.gr