Στα σχολεία οι καθηγητές - Τι είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΣΚΑΪ για τη στάση εργασίας

Στα σχολεία επιστρέφουν σήμερα οι καθηγητές, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου την Δευτέρα 11 Μαΐου και στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα γυμνάσια την Δευτέρα 18 Μαΐου. 

«Καλούν 30 και 40 εκπαιδευτικούς σε χώρους που δεν πληρούν τα μέτρα», τόνισε μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Εξηγώντας τα αιτήματα της τρίωρης στάσης εργασίας έως τη λήξη του ωραρίου που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΟΛΜΕ, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα σχολικά κτίρια.

«Το αίτημα είναι να γυρίσουμε με ασφάλεια και εμείς και οι μαθητές και δυστυχώς δεν είχαμε την καλύτερη συνεννόηση με την υπουργό Παιδείας», είπε ο κ. Τσούχλος.

Επεσήμανε επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα για να επιστρέψουν στα νησιά εκπαιδευτικοί που έφυγαν την περίοδο του Πάσχα για τις κατοικίες τους, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Γώγος: Θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία – Έχει υπολογιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος διαβεβαίωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει ασφαλώς καθώς έχει σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.

Τόνισε ότι το σχολείο είναι ένα περιβάλλον ελεγχόμενο και όλα θα πάνε καλά καθώς τα παιδιά είναι πιο ασφαλή.

Εξήγησε ότι θα υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης στα σχολεία και υπάρχει σενάριο που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση κρούσματος.

«Θα κλείσει τάξη, δύσκολα θα κλείσει συγκρότημα», πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Για τη χρήση μάσκας είπε ότι δεν είναι απαραίτητη και καθώς τα παιδιά δεν ξέρουν να τις φορέσουν σωστά μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Προέτρεψε τα παιδιά ακόμη και με έναν βήχα να μένουν σπίτι τους.
 

Πηγή: skai.gr