Κλείσιμο

Σουδάν: Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά του διασωληνωμένου τραυματία που έφτασε στην Ελλάδα

Ο 59χρονος τραυματίας, διεκομίσθη διασωληνωμένος σε σηπτικό σοκ και αιμοδυναμικά ασταθής στο 401 ΓΣΝΑ και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Στις 11:30 το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πτήση από το Τζιμπουτί η οποία μετέφερε τον διασωληνωμένο  Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σουδαν

Η κατάσταση του 59χρονου τραυματία είχε κριθεί σοβαρή, και έπρεπε να χειρουργηθεί ξανά εντός 48 ωρών. Στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκε και ο 16χρονος γιος του. Η συγκεκριμένη ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) ήταν η δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού που πραγματοποιήθηκε με εντολή της Κυβέρνησης.

Σουδαν

Αμέσως μετά την άφιξή του στο Ελ. Βενιζέλος, ο τραυματίας, διεκομίσθη διασωληνωμένος σε σηπτικό σοκ και αιμοδυναμικά ασταθής στο 401 ΓΣΝΑ και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να χειρουργηθεί.

Σουδαν

Την ίδια ώρα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς παραμένει στο Ασουάν για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά κι ένας ακόμη τραυματίας 42 ετών ο οποίος διεκομίσθη επίσης στο 401 ΓΣΝΑ σταθερός αιμοδυναμικα με καλό επίπεδο επικοινωνίας. 

Σουδαν

Ο τραυματίας έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα και εισήχθη στην ορθοπαιδική κλινική. Η κατάσταση του παραμένει σταθερή και αναμένεται επίσης να χειρουργηθεί.

Πηγή: skai.gr