Σωρεία προβλημάτων στο Νέο Ηράκλειο από την κακοκαιρία

Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6 το πρωί την Αττική.

Λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.


Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

148 κλήσεις δέχτηκε μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι' αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ