Προβλήματα στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας - Δεκάδες κλήσεις για βοήθεια (vid)

Προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από τις 6.30 το πρωί το Λεκανοπέδιο Αττικής. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 125 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε διαφορές περιοχές όπως Νέο Ηράκλειο, Μαρούσι, Νέα Ιώνια, Λυκόβρυση, Χαλάνδρι, Νίκαια και Πειραιά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Έντονοι κεραυνοί στο κέντρο του Πειραιά #κακοκαιρία #skaigr

A post shared by SKAI.gr (@skaigr) on


Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Στη Λεωφόρο Καβάλας λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πέσει ένας φοίνικας. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης η ηλεκτροκίνηση γίνεται μέχρι τον Σταθμό Λαρίσης λόγω πτώσης δέντρων πάνω σε καλώδια στον σταθμό στου Ρέντη. 

Ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον ΗΣΑΠ, στο τμήματα μεταξύ Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου, καθώς δέντρο έπεσε στις γραμμές εξαιτίας των δυνατών ανέμων, με αποτέλεσμα προβλήματα στη μετακίνηση των συρμών. 

 

Αυτή την ώρα οι συρμοί που ξεκινάνε από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά σταματούν στην Ειρήνη και οι συρμοί που έρχονται από τον Πειραιά σταματούν στη Νέα Ιωνία. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κορμό και να ομαλοποιηθουν και πάλι τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ. 

Επίσης έχει εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα.

Έντονη βροχόπτωση έπληξε το βράδυ της Δευτέρας τα νησιά του Ιονίου με την πυροσβεστική να χρειάζεται να επέμβει για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. 

Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθούν σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες - μεταξύ άλλων - να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να μην διασχίζουν ρέματα και χειμάρρους.

Πηγή: skai.gr