Κλείσιμο

Σοκάρουν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών 7-11 ετών σε ορφανοτροφείο της Αθήνας

Ανατριχίλα και σοκ προκαλούν οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, για όσα αποτρόπαια συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας.  

«Μου ήρθε μια καταγγελία στα χέρια επώνυμη από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγαν ότι υπήρχε και σωματική βία προς τα παιδιά αλλά και σεξουαλικές δράσεις- σχέσεις μεταξύ παιδιών. Τώρα μιλάμε για παιδιά συγκεκριμένα από 7 μέχρι 11 χρονών. Αγόρια μεταξύ τους, τα οποία δρούσαν με σεξουαλικές δράσεις το ένα με το άλλο και το προσωπικό και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1. 

Η υπουργός άμεσα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ πάγωσε και την κρατική χρηματοδότηση προς το ορφανοτροφείο. 

«Οργάνωσα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μικτά κλιμάκια με ειδικούς για το διοικητικό αλλά πολύ σημαντικά με γιατρούς, παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, οι οποίοι πήγαν χθες, εξέτασαν τα παιδιά ένα, ένα. Τέσσερα από αυτά βρίσκονται από τη δομή στο Παίδων για να εξεταστουν σε περιβάλλον, τα τέσσερα από αυτά που εμπλέκονταν στην περίπτωση των σεξουαλικών σχέσεων μπροστά στους εργαζομένους. Οι κυρίες αυτές που έχουν καταγγελθεί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν θα μπορούν πλέον να δουλεύουν», πρόσθεσε η υφυπουργός. 

Τραγική ειρωνία; Τα παιδιά σε αυτή τη δομή είναι παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένεια τους λόγω ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος και δυστυχώς βρέθηκαν σε ένα πολύ πιο επικίνδυνο περιβάλλον. 

Πηγή: skai.gr