Αποστολή ΣΚΑΪ-Φολέγανδρος: Ενδεχόμενο η Γαρυφαλλιά να εξέφρασε την πρόθεση να χωρίσει τον 30χρονο

Απολογείται ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο 30χρονος που δολοφόνησε την 26χρονη σύντροφό του στη Φολέγανδρο, επειδή είχε διαφωνίες μαζί της για το πώς θα περάσουν τις μέρες τους στο νησί. 

Σύμφωνα με μια αναφορά που ελέγχεται από τις αστυνομικές αρχές και τώρα πλέον και τις ανακριτικές, μετά τις συνεχείς προστριβές που είχε το ζευγάρι τις τελευταίες 2 ημέρες, δεν αποκλείεται η Γαρυφαλλιά να του είχε εκφράσει την επιθυμία να χωρίσουν και να φύγει ακόμα και από το νησί. 

Ήθελαν κάποια στιγμή να πάνε ακόμα και στην Σίφνο, ωστόσο η 26χρονη αρνιόταν καθώς της άρεσε πολύ το συγκεκριμένο σημείο που διέμεναν στην Φολέγανδρο. 

«Μου λέει θέλει να γυρίσουμε όλο το βουνό, να περπατήσουμε αλλά του είπα ότι θα είναι η τελευταία διαδρομή που θα κάνουμε, ότι δεν θα ξαναφύγουμε από εδώ θα κάτσουμε εδώ να δούμε τα παιδιά και δεν ξανάρθε ποτέ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ κάτοικος του νησιού που είχε συνομιλήσει με την νεαρή κοπέλα.

Το κορίτσι που έχασε αναίτια την ζωή του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατασκηνωτών στο ελεύθερο κάμπινγκ του Αγίου Νικολάου στην Φολέγανδρο αλλά και των ιδιοκτητών εστιατορίου στην παραλία της περιοχής, βρισκόταν σε καθεστώς περιορισμού.

Το ζευγάρι βρισκόταν στο νησί τρεις ημέρες και πραγματοποιούσε λιγοστές εμφανίσεις στην παραλία.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, μοναδικές στους επισκέψεις στο εστιατόριο ήταν το πρωί, για να προμηθευτούν καφέδες, τους οποίους και έπιναν σε συγκεκριμένο σημείο, και το βράδυ για να πάρουν μπίρες, περνώντας έτσι τον περισσότερο τους χρόνους στην σκηνή.

Το γεγονός αυτό ειδικά φαίνεται πως είχε κάνει εντύπωση στους περισσότερους κατασκηνωτές, οι οποίοι παρατηρούσαν πως το ζευγάρι παρέμενε εντός σκηνής ακόμη και το μεσημέρι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Την έπαιρνε γρήγορα, την παρακάλαγα την Γαρυφαλλιά να κάτσει μαζί μας μου λέει θέλει να περπατήσουμε, θέλει να δει το νησί, του έλεγα αυτουνού καλά ρε παιδί μου διακοπές κάνεις ηρέμησε λίγο. Όχι όχι αυτό μου αρέσει εμένα. δεν μίλαγε δεν κουνιόταν αυτός, ενώ η Γαρυφαλλιά χοροπήδαγε από τη χαρά της ήταν τόσο ευτυχισμένη» αναφέρει επίσης κάτοικος του νησιού. 

Η φαινομενικά ασήμαντη διαφωνία του ζευγαριού για το πως ήθελαν να περάσουν την ολιγοήμερη διαμονή τους στο νησί, έμελλε να «πυροδοτήσει» τον μοιραίο καβγά που οδήγησε στη δολοφονίας της 26χρονης.

Η αποστολή του ΣΚΑΙ βρέθηκε στη σκηνή όπου ο δράστης από το βράδυ της περασμένης Τρίτης και η Γαρυφαλλιά διέμεναν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Στο εσωτερικό της βρίσκονται τα γυαλιά της άτυχης κοπέλας, φακοί επαφής, το κοκκαλάκι της για τα μαλλιά, το σακίδιο του δράστη μέσα από το οποίο πήρε πράγματα η αστυνομία καθώς και λιγοστά τρόφιμα.

«Να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός άνανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά» δήλωσε η μητέρα της 26χρονης. 

Οι συχνοί καβγάδες του ζευγαριού κλιμακώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής με τον 30χρονο να βγάζει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εκτός δρόμου και να το καρφώνει σε βραχώδη πλαγιά. 

Μετά την πρόσκρουση του οχήματος η 26χρονη βγαίνει από αυτό. Ακολουθείται από τον 30χρονο σύντροφό της. Ακολουθεί αυτή τη διαδρομή που καταλήγει σε αυτό το σημείο. Ακολουθεί ένας νέος διαπληκτισμός. Ο δράστης φαίνεται να σπρώχνει το θύμα, χτυπάει πάνω στα κοφτερά βράχια και καταλήγει στη θάλασσα. 

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας.

Ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας ένα πανό με μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά. 

Πηγή: skai.gr