Αποστολή ΣΚΑΪ -Φολέγανδρος: Αποδοκιμασίες στον 30χρονο -«Ζήλευε, δεν άφηνε να της μιλήσεις»

Κάτω από αποδοκιμασίες, ο 30χρονος άνδρας που ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη σύντροφο με την οποία είχαν πάει για διακοπές στην Φολέγανδρο, αποχωρεί από την εισαγγελία Νάξου. 

Η φαινομενικά ασήμαντη διαφωνία του ζευγαριού για το πως ήθελαν να περάσουν την ολιγοήμερη διαμονή τους στο νησί, έμελλε να «πυροδοτήσει» τον μοιραίο καβγά που οδήγησε στη δολοφονίας της 26χρονης.

«Ήταν η κακιά η ώρα. Μαλώσαμε, χάλασε η φάση» ανέφερε αρχικά ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος.

Ο ΣΚΑΙ και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σπυρόπουλος βρέθηκε στη σκηνή όπου ο δράστης από το βράδυ της περασμένης Τρίτης και η Γαρυφαλλιά διέμεναν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Στο εσωτερικό της βρίσκονται τα γυαλιά της άτυχης κοπέλας, φακοί επαφής, το κοκκαλάκι της για τα μαλλιά, το σακίδιο του δράστη μέσα από το οποίο πήρε πράγματα η αστυνομία καθώς και λιγοστά τρόφιμα.

Κάποιοι αναφέρουν ότι όταν βρέθηκε η αστυνομία στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε κανένα ρούχο της 26χρονης, ούτε καν εσώρουχα που τους οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι η Γαρυφαλλιά ήθελε να φύγει ενδεχομένως την συγκεκριμένη μέρα λόγω των συνεχών διαπληκτισμών για ασήμαντες αφορμές όσον αφορά την επιλογή του προορισμού. Ο καθ ομολογίαν σύντροφος ήθελε να περπατά στην περιοχή ενώ η κοπέλα προτιμούσε να κολυμπά ή να χαλαρώνει καθώς ήταν η πρώτη φορά που έκανε διακοπές με αυτόν τον τρόπο (κάμπινγκ). 

Κάτοικοι του νησιού, έκαναν λόγο για απότομη συμπεριφορά του 30χρονου προς την κοπέλα. 

«Μόνο το πρωί για δύο καφέδες. Την έπαιρνε γρήγορα, την παρακάλαγα την Γαρυφαλλιά να κάτσει μαζί μας μου λέει θέλει να περπατήσουμε, θέλει να δει το νησί, του έλεγα αυτουνού καλά ρε παιδί μου διακοπές κάνεις ηρέμησε λίγο. Όχι όχι αυτό μου αρέσει εμένα. Δεν μίλαγε δεν κουνιόταν αυτός, ενώ η Γαρυφαλλιά χοροπήδαγε από τη χαρά της ήταν τόσο ευτυχισμένη, που λέω εντάξει ρε παιδί μου δε βαριέται ο άνθρωπος. Ζήλευε, εγώ πιστεύω ότι ζήλευε γιατί και τα παιδιά του μαγαζιού που της μιλάγανε την έπαιρνε και έφευγε. Δεν άφηνε περιθώριο να της μιλήσεις» λέει κάτοικος της περιοχής. 

«Είναι φονιάς, σκότωσε το κορίτσι τώρα στα καλά καθούμενα, ένα κορίτσι που μια ζωή διάβαζε και δεν έκανε τίποτα άλλο και πήγε για πρώτη φορά διακοπές στη ζωής της. Μου σκότωσε το κορίτσι» δηλώνει ο πατέρας της 26χρονης. 

«Να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός άνανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά», τόνισε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς. 

Αποστολή του ΣΚΑΙ βρέθηκε στο σημείο που ο 30χρονος οδηγός του οχήματος έχει χάσει τον έλεγχο μετά από καβγά τραβώντας το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου. Στην κατηφορική πλαγιά έχει αφήσει κομμάτια από τον προφυλακτήρα. Έχει καταλήξει περίπου 20 μέτρα εκτός δρόμου, μέσα σε αυτό το χαντάκι όπου έχει ακινητοποιηθεί. Σε απόσταση περίπου 20 μέτρων είναι ο γκρεμός και η θάλασσα. 

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτόν τον κύριο. Το μόνο που μπορώ να σας πω για το παιδί μου ότι ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα. Πολύ αγαπητό, ένας επιστήμονας, ένα δώρο. Και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που μόνο άνανδρους μπορώ να τους χαρακτηρίσω και αλήτες που παίρνουν ένα κορίτσι σε διακοπές και αντί να το προστατέψουν του φέρονται με αυτό τον τρόπο» είπε η μητέρα της 26χρονης.. 

Μετά την πρόσκρουση του οχήματος η 26χρονη βγαίνει από αυτό. Ακολουθείται από τον 30χρονο σύντροφό της. Ακολουθεί αυτή τη διαδρομή που καταλήγει σε αυτό το σημείο. Ακολουθεί ένας νέος διαπληκτισμός. Ο δράστης φαίνεται να σπρώχνει το θύμα, χτυπάει πάνω στα κοφτερά βράχια και καταλήγει στη θάλασσα. 

Ο 30χρονος παρέμενε άφαντος για ώρες και εντοπίστηκε τελικά έπειτα από υπόδειξη μιας γυναίκας το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο σημείο όπου το λιμενικό είχε ανασύρει το σώμα της 26χρονης. 

«Είναι γεγονός ότι η αρχική επικοινωνία ήταν δύσκολη μαζί του, ωστόσο στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο Φολεγάνδρου και εν συνεχεία στον αστυνομικό σταθμό όπου κατόπιν συζήτησης ομολόγησε την πράξη του» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου.

Στο Βέλο Κορινθίας, τόπο καταγωγής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς αναμένεται να γραφτεί στις 6 το απόγευμα ο τραγικός επίλογος, με συγγενείς και φίλους να λένε το τελευταίο αντίο. 

Ο 30χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το skai.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή: skai.gr