«Σας ευχαριστούμε πολύ»: Το μήνυμα της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής, το μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους

Άλλο ένα συγκινητικό μήνυμα έρχεται, αυτή τη φορά από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, αναφορικά με την τεράστια κινητοποίηση των Ελλήνων προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, με τίτλο: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρέσβης στη Γερμανία, αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά: «Όταν πρόκειται για ανθρωπιστικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι δύο λαοί έχουν μεγάλη ευαισθησία ο ένας για τον άλλον. Αυτό συνέβαινε πάντα στην ιστορία, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον σε καταστροφές. Και τώρα η Τουρκία είναι ευγνώμων για αυτή τη βοήθεια».

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προχώρησε σήμερα (Πέμπτη 9/2) σε ανάρτηση στο Twitter αποδίδοντας ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για το ανθρωπιστικό υλικό που στέλνει διαρκώς στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα έκανε retweet την ανάρτηση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο γνωστοποιούσε την αποστολή τεσσάρων πτήσεων στην Τουρκία για τον εφοδιασμό της με υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως και με είδη πρώτης ανάγκης.

Μέχρι στιγμής, το μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους.

Δείτε την ανάρτηση:
 

Πηγή: skai.gr