Σε πύρινο κλοιό η Ολυμπία: Συνεχείς εκκενώσεις-Πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε Βύλιζα

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία, με τις εκκενώσεις οικισμών να διαδέχονται η μια την άλλη. 

Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση εστάλη για τους κατοίκους σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα_Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω_Κάτω_Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας, το οποίο καλεί τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς το Πανόπουλο.

 

Double exclamation mark Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Στο μεταξύ, σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές Δυνάμεις για την Βύλιζα. Σύμφωνα με το ΗλείαLive, η φωτιά κινείται απειλητικά και πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένα άτομα, ενώ καίγεται ήδη το πρώτο σπίτι στο χωριό

Στις 3 το μεσημέρι, υπήρξε εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Φρίξα, λόγω του πύρινου μετώπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναλυτικά, από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και οι κοινότητες Δήλιζα, Πεύκες, 'Ανω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Επίσης, δήλωσε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση».

Μάλιστα, όπως τόνισε  ο κ. Γιαννόπουλος, «η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι».

Στο μεταξύ, στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας διακομίστηκαν δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή. Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων) και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

 

Πηγή: skai.gr