Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Η μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων προκειμένου οι Ενόπλων Δυνάμεων να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται ανά την χώρα διατάχθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Αρχηγούς όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα έχουν διατεθεί στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλα τα διαθέσιμα αεροσκάφη πυρόσβεσης που δύναται να αναλάβουν αποστολή και όλα τα προβλεπόμενα από το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων για αεροπυρόσβεση (ελικόπτερα).

Επιπρόσθετα, έχει διαταχθεί ετοιμότητα διάθεσης επιπλέον ιπτάμενων μέσων που μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αναλυτικά:

Στον νομό Αττικής έχουν διατεθεί τμήματα Δευκαλίωνα με απαραίτητα μέσα, υλικά και εξοπλισμό καθώς και τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα του Μηχανικού με αντίστοιχα ρυμουλκά για την μεταφορά τους.

Για όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, άμεση συγκρότηση ομάδων συνδρομής 50 ατόμων ανά Μονάδα που θα διατεθούν κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Σε όλη την Ελλάδα αποφασίστηκε η εκπομπή εποχούμενων περιπόλων με χρήση μέσων επιτήρησης και drones, πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών εστιών πυρκαγιάς.

Την ενεργοποίηση και την διάθεση των Ενόπλων Δυναέμεων την συντονίζει το ΕΘΚΕΠΙΧ,  το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και μέσω συνδέσμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πηγή: skai.gr