Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία - Η ΕΚΑΜ στον απεγκλωβισμό από την Αττική Οδό

Πολύ δύσκολη αναμένεται η σημερινή νύχτα, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, ενώ αύριο από μεσημέρι αναμένεται μικρή βελτίωση και από το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Η έντονη χιονόπτωση θα συνεχίσει μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα με αμείωτη ένταση, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τις 9 το πρωί θα εμφανιστεί μικρή εξασθένηση.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό στο skaikairos.gr

Η χιονόπτωση δεν θα σταματήσει και κατά διαστήματα θα σημειωθούν εξάρσεις. Τα φαινόμενα θα είναι λιγότερο έντονα από μεσημέρι και μετά.

Από το απόγευμα της Τρίτης και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν μέχρι να σταματήσουν, αργά το βράδυ. 

Από Τετάρτη θα σημειωθεί σημαντική βελτίωση, ωστόσο θα συνεχίσει να έχει κρύο και θα υπάρχει θέμα με τον πάγο στους δρόμους από το λιώσιμο του χιονιού. 

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι -1 το βράδυ, ενώ από το ξημέρωμα θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, έναν με δύο βαθμούς. 

Την Τετάρτη θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

Στην Ήπειρο θα φτάσει μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέχρι και στην Κρήτη θα φτάσει τους -3.

Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία κηρύχθηκε για αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της κακοκαιρίας. Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επίσης, κρίθηκε απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Αττικής, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Πολλά ήταν τα προβλήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους.

Η Αττική Οδός έκλεισε για αρκετές ώρες, με δεκάδες οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, ενώ αργά το απόγευμα ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανοίγματος του δρόμου.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: skai.gr