Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Τρεις νεκροί μετανάστες - 27 διασωθέντες - Βίντεο

Στη λέμβο φέρεται να επέβαιναν 41 άτομα - Στις έρευνες στην περιοχή Προβοσκίδα, συμμετέχουν ένα περιπολικό και δύο πλοία του λιμενικού καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma

Τουλάχιστον τρεις νεκροί -δύο γυναίκες και ένας άνδρας- και 27 διασωθέντες είναι ο έως τώρα απολογισμός ναυαγίου με πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα το πρωί στην περιοχή της Θερμής στην ανατολική Λέσβο. 

λέμβος

Λέμβος

Δέκα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έξι άνδρες, τρεις γυναίκες (η μια με κάταγμα) και ένα παιδί. 

Μια γυναίκα εντοπίστηκε στον Άγιο Ραφαήλ.

Λέσβος

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη φουσκωτή λέμβο που προσέκρουσε σε βράχια επέβαιναν 41 άτομα. 

Λέμβος

Οκτώ άτομα έχουν οδηγηθεί στο ΚΥΤ της περιοχής.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται:

Λέμβοςς

«Σε εξέλιξη βρίσκεται, από πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή ''Προβοσκίδα'' ανατολικά ν. Λέσβου.
Ειδικότερα, μετά από εντοπισμό λέμβου σε βραχώδες σημείο στην ως άνω περιοχή, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, ενώ από ξηράς επιχειρούν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και Π.Υ.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δεκαέξι (16) αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις (03) σοροί.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου σαράντα ένας (41) αλλοδαποί σε λέμβο, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Να σημειωθεί ότι, κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους βορειοανατολικούς εντάσεως 6 BF». 
Οι έρευνες συνεχίζονται 

Πηγή: skai.gr