Νέα στοιχεία για την Ρωσίδα κατάσκοπο: Πώς απέκτησε διπλή ταυτότητα - Ο δικηγόρος και οι πιέσεις στους υπαλλήλους

Υπάλληλος του δημοτολογίου Αλιβερίου που είχε αναλάβει την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου μιλά αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και καταγγέλει πιέσεις από δικηγόρο - Ο ίδιος ο δικηγόρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα

Τα άτομα με τα οποία η Μαρία Τσάλλα ή Ιρένα Σμίρεβα όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ανέπτυξε σχέσεις όσο ζούσε στην Έλλαδα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Στον ΣΚΑΪ μίλησε αποκλειστικά υπάλληλος του δημοτολογίου Αλιβερίου που είχε αναλάβει τον φάκελο της Ρωσίδας κατασκόπου, η οποία ζητούσε να εγγραφεί ως δημότης και όπως παρουσιάζεται στο βίντεο παρακάτω, η υπάλληλος καταγγέλλει ότι δεχόταν πιέσεις από το δικηγόρο της. Ο ίδιος ο δικηγόρος της μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε τα χρόνια που παρέμενε στην Ελλάδα να ξεγελάσει πολλούς, αλλά και να στήσει ένα δίκτυο ανθρώπων που τη βοήθησαν να παραποιήσει και να νομιμοποιήσει έγγραφα. 

Με τη βοήθεια ενός δικηγόρου από την Εύβοια κατάφερε να βγάλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και να εγγραφεί ως δημότης Αλιβερίου.  

«Διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχικώς αρνήθηκα να προχωρήσω την διαδικασία. Ήρθε αρκετές φορές (ο δικηγόρος) στην υπηρεσία μας ασκώντας πίεση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα προσκομίσθηκε υπεύθυνη δήλωση συγγενικού του προσώπου, το οποίο φαινόταν να την φιλοξενεί», αναφέρει υπάλληλος του δημοτολογίου.

«Ναι είχε υπογράψει. Δεν το θυμάμαι εγώ τώρα. Αλλά για να μου το είπε η γυναίκα μου…Είναι πιθανό. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πάλι ακόμα. Εαν έγινε αυτό το πράγμα θα έγινε εν όψει του να παρουσιάσει ένα κανονικό συμβόλαιο στην συνέχεια», δήλωσε ο δικηγόρος στην εκπομπή Δεκατιανοί του ΣΚΑΪ.    

Η υπάλληλος του Δήμου Αλιβερίου αναφέρεται σε αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν από τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων και αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο προσκόμισε ξαφνικά ενοικιαστήριο στο όνομα της Μαρίας Τσάλλα.

«Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής και την στείλαμε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου για το γνήσιο της υπογραφής της. Ενα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν ενοικιαστήριο σπιτιού στο Αλιβέρι. Δεν αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας. Μετά από ένα μήνα εμφανίστηκε ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Ο δικηγόρος ήταν αρκετά πιεστικός, μάλιστα είπε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν προχωρήσει η εγγραφή της "Μαρίας Τσάλλα" στο δημοτολόγιο», σημειώνει η υπάλληλος του Δημοτολογίου. 

Ο ΣΚΑΪ εντόπισε την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος η οποία καταγγέλει ότι δεν είχε κάνει ποτέ ενοικιαστήριο - συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

«Έτσι λίγο που το είδα είναι από το 2012 το συμβόλαιο. Ειδικά το Μαρία Τσάλα δεν ήταν καν γραφικός χαρακτήρας δικός μου. Δεν θυμάμαι να είχα νοικιάσει σε Μαρία Τσάλα. Μετά το 2018 δεν νοίκιαζα. Το συμφωνητικό αυτό γράφει το 2012 ότι έχει γίνει απλώς στους μήνες γράφουν 2019. Το συμφωνητικό λέει σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά όταν λέει χρόνο λέει άλλη ημερομηνία. Το είχε πάει ο ίδιος (ο δικηγόρος). Αυτός πήγε να κάνει χαρτιά, τη νομιμότητα των χαρτιών της στο Αλιβέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά . 

Μετά τις σημερινές καταγγελίες ο ΣΚΑΪ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο από την Εύβοια χωρίς αποτέλεσμα. 

Πηγή: skai.gr