Ρόδος: 43χρονος που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 85 μέρες

Έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρούς τραυματισμούς στην τραχειλική χώρα και στον θώρακα - Τον 43χρονο είχαν αποπειραθεί να σκοτώσουν δύο Ρομά

Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του 43χρονου στη Ρόδου που πριν από περίπου τρεις μήνες, δύο Ρομά αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν. Ο 43χρονος, ο οποίος είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος χάρη στις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για 85 ημέρες. 

Μάλιστα,  σύμφωνα και με σχετική ανάρτηση που έκανε ο γιατρός της ΜΕΘ κ. Βασίλης Κινούς στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο 43χρονος «εξέρχεται με πλήρη συνείδηση και άριστη κινητικότητα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κινούς αναφέρει τα εξής:

«Αισθανόμαστε άλλη μια φορά βαθιά ικανοποίηση που ακόμη ένας νέος συνάνθρωπός μας (43 ετών),  εξέρχεται από τη  ΜΕΘ του νοσοκομείου μετά από νοσηλεία 85 ημερών. Έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρούς τραυματισμούς στην τραχειλική χώρα και στον θώρακα, κατόπιν εγκληματικής ενέργειας. Εξέρχεται με πλήρη συνείδηση και άριστη κινητικότητα».

Υπενθυμίζεται πως εξ αρχής η κατάσταση του 43χρονου χαρακτηρίστηκε κρίσιμη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι από τις βραδινές ώρες της 30ης Μαΐου 2022 όπου και μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο της Ρόδου  ο τραυματίας,  κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ροδιακή


Τον χτύπησαν με σίδερο

Ο 43χρονος – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος μέσα στον χώρο όπου διέμενε το βράδυ στις 30 Μαΐου 2022. Συγκεκριμένα, ο άνδρας έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στον άνω θώρακα και στον λαιμό.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 43χρονος διέμενε σε είδος παραπήγματος κοντά σε μάντρα επί της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας. Στις 30 Μαΐου 2022 περίπου στις 10 το βράδυ επικοινώνησε με έναν συμπολίτη μας, με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και του είπε ότι «κινδυνεύει η ζωή του». Ο συμπολίτης μας, ανησυχώντας με αυτά που άκουσε κάλεσε άμεσα την αστυνομία και ενημέρωσε για τα όσα του είχε δηλώσει στον τηλέφωνο ο φίλος του.

Αστυνομικοί έσπευσαν στον χώρο διαμονής του 43χρονου όπου και τον εντόπισαν αιμόφυρτο και τραυματισμένο στον κεφάλι, στον άνω θώρα και στον λαιμό. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στον νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρόδου άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία και να τα εξετάζουν προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Τελικά στις 2 Ιουνίου 2022 η υπόθεση εξιχνιάστηκε, στον πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου  με τη συνδρομή των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (Δ.Ε.Ε.-Γ.Ε.Ε.) της ελληνικής αστυνομίας.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο ημεδαποί (Ρομά) ηλικίας  34 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και οπλοχρησία. Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αυτοψίας στον χώρο του περιστατικού και τη συλλογή - αξιολόγηση προανακριτικών δεδομένων και στοιχείων, προέκυψαν ευρήματα που προσδιόριζαν τα δυο συλληφθέντα άτομα ως ύποπτα.

Στις 2 Ιουνίου 2022 νωρίς το πρωί προσήχθησαν, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου εξεταζόμενοι παραδέχθηκαν και περιέγραψαν την πράξη τους.
Όπως διακριβώθηκε, οι δύο δράστες, βραδινές ώρες της 30 Μαΐου 2022, εισήλθαν στον οικόπεδο που διέμενε ο 43χρονος με σκοπό να εντοπίσουν-αφαιρέσουν ηλεκτρολογικό υλικό, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί, διαπληκτίστηκαν μαζί του, τον τραυμάτισαν με σιδερένιο αντικείμενο και τράπηκαν σε φυγή.

Το αντικείμενο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε και κατασχέθηκε. Οι δράστες συνελήφθησαν έπειτα από έκδοση σχετικού εντάλματος και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.
Δικηγόρος για λογαριασμό της οικογένειας του 43χρονου ο οποίος έχει προβεί και σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος των συλληφθέντων είναι ο κ. Βασίλης Μπέης.

Οι διώξεις, οι απολογίες και η φυλακή

Σε βάρος του 34χρονου γιου και του 50χρονου πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 6 Ιουνίου 2022, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Βασίλη Λόγγο προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  και οι δύο Ρομά αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης του ό,τι έγινε, διευκρινίζοντας ωστόσο τις συνθήκες άμυνας στις οποίες βρισκόταν, ανέλαβε ο 34χρονος γιος.

Οι δύο άνδρες είπαν στις απολογίες τους πως στις 30 Μαΐου 2022 είχαν πάει να επισκεφθούν την αδελφή και κόρη τους αντίστοιχα, που διέμενε στην περιοχή κοντά στον 43χρονο.
Στην επιστροφή και καθώς είχε χαλάσει η γεννήτρια τους, ο 34χρονος σταμάτησε στη μάντρα όπου διέμενε ο 43χρονος, κάτι που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, προκειμένου να ψάξει μήπως βρει κάποιο καλώδιο για να τη φτιάξουν.

Πράγματι βρήκαν το καλώδιο και ο πατέρας επέστρεψε στον αυτοκίνητο τους όπου περίμενε το γιο του, όμως ο 34χρονος κάθισε λίγο ακόμη προκειμένου να δει μήπως υπήρχαν άλλα αντικείμενα που τον ενδιέφεραν.  Τότε – όπως είπε ο 34χρονος στην απολογία του- εμφανίστηκε ένας άνδρας (ο 43χρονος) και αφού τον ρώτησε τι ψάχνει πήρε την απάντηση «για παλιά καλώδια», ο 43χρονος του είπε να περιμένει.
Ο κατηγορούμενος Ρομά είπε πως θεώρησε ότι θα τον βοηθούσε όμως εκείνος επέστρεψε κρατώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο και όταν του είπε πως θέλει να φύγει, ο 43χρονος του απάντησε πως δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου έρθει η αστυνομία.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε απολογούμενος πως καθώς είχε κάνει νωρίτερα χρήση ουσιών, όταν είδε τον 43χρονο να κινείται εναντίον του, προκειμένου να αμυνθεί πήρε ό,τι βρήκε μπροστά του και άρχισε να τον χτυπάει.

Ο ίδιος δήλωσε πως σταμάτησε μόνο όταν είδε τα αίματα στον 43χρονο, ενώ διευκρίνισε πως ο πατέρας του, δεν είχε δει ή συμμετάσχει σε αυτά αφού βρίσκονταν στον αυτοκίνητο και τον περίμενε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα πατέρας και γιος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.
 

Πηγή: rodiaki.gr