Κλείσιμο

Ρέθυμνο: Τέσσερα σύγχρονα ασθενοφόρα παραδόθηκαν στα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Σφακίων, Αγ. Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου

Δρομολογείται η παράδοση και άλλων νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Παραδόθηκαν σήμερα τέσσερα σύγχρονα ασθενοφόρα, από το σύνολο των 14 οχημάτων προνοσοκομειακής φροντίδας, από τον περιφερειάρχη Κρήτης στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ, για τα Κέντρα Υγείας Κισσάμου, Σφακίων, Αγ. Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου. Τα ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ Κρήτης, με προϋπολογισμό 1, 148 εκατ. ευρώ. Όπως επισημάνθηκε κατά την τελετή παράδοσης, μέσω της υλοποίησης του έργου δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου, στους εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας Κισσάμου, Χώρας Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου. Εκφράζοντας την ικανοποίηση του, ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι «μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Κρήτης, χρηματοδοτούμε 14 νέα, σύγχρονα ασθενοφόρα, τα οποία παραδίδονται τμηματικά στην 7η ΥΠΕ, ενώ δρομολογείται η παράδοση και άλλων νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Κρήτης. Μέσα από την κοινή συνεργασία επιτυγχάνομε μια καλύτερη, ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Προχωρούμε και στα επόμενα προγράμματα για να αγοράσουμε και άλλα ασθενοφόρα, ώστε η Κρήτη να μην έχει έλλειμμα στο τομέα αυτό».

Τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής της Κισσάμου και της Χώρας Σφακίων στα Χανιά, της Αγίας Φωτεινής στο Ρέθυμνο και του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου, ο οποίος γνωστοποίησε επίσης, ότι στόχος είναι, προς τα τέλη του επόμενου μήνα, «να έχουμε και τα υπόλοιπα ασθενοφόρα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας». Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου, επισήμανε ότι «συνεχίζουμε όλοι μαζί να θωρακίζουμε τη δημόσια και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ