Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη - Φωτογραφίες

Τραγικές φιγούρες, η οικογένειά του, η αρραβωνιαστικιά του και ο κουμπάρος του που κρατούσε το πηλήκιο και το ξίφος του

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα οδύνης η ταφή του Στάθη Τσιτλακίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, την περασμένη Δευτέρα.

Τραγικές φιγούρες, η οικογένειά του, η αρραβωνιαστικιά του και ο κουμπάρος του που κρατούσε το πηλήκιο και το ξίφος του.

Συγκλονίζουν οι επικήδειοι του αδελφού και των συμμαθητών του Στάθη Τσιτλακίδη, τους οποίους διάβασαν κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμου ακολουθίας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ξίφος

Ο αδελφός του στον επικήδειο ανέφερε:

«Σήμερα θρηνούμε έναν άνθρωπο σε εισαγωγικά. Γιατί ποτέ δεν υπήρξες μόνο άνθρωπος. Πάντα ήσουν ένας ήρωας που βγήκε από σπλάχνα ανθρώπινα. 

Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος.

Σήμερα τιμούμε αυτόν που μας έδειξε τον δρόμο. Εδώ στο ακριτικό χωριό στο Νευροκόπι, απέδειξες για ακόμη μια φορά ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. 

Απέδειξες έμπρακτα τις έννοιες της οικογένειας, της συντροφιάς και της φιλίας. Ήσουν και θα είσαι πάντα παράδειγμα προς μίμηση. 

Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε. Θα χαρούμε για όλα αυτά που έχεις προσφέρει όχι μόνο στην οικογένειά σου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα απανταχού.

Θα βρίσκεσαι πάντα στην σκέψη μας και στην σκέψη όλων των Ελλήνων. 

Στάθη και Μάριε, σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε ζώντες και τεθνεώτες» .

Συνάδελφος του Στάθη Τσιτλακίδη στον επικήδειό του ανέφερε:

«Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου πότισε με απεραντή θλίψη και ανείπωτο πόνο τις καρδιές της οικογένειας σου, των φίλων σου και των συναδέλφων σου στην Πολεμική Αεροπορία.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σους στάθηκες κοντά σε όλους ως θαυμάσιος άνθρωπος, άριστος συνάδελφος και συνεργάτης υπηρετώντας άοκνα την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου.

Για 10 χρόνια υπηρέτησε στην 120 πτέρυγα αέρος και στην 117 ΠΜ. Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλνια φτερά σου αφήνοντας ένα κενό στην οικογένειά σου και την Πολεμική Αεροπορία.

Υπήρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ειλικρινής στις σχέσεις σου. Θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον γιο τον φίλο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Η οικογένειά σου που μέχρι σήμερα σε στήριζε με περίσευμα ψυχής χάνει ένα εκλεκτό τέκνο. Το ήθος και η ευγένειά σου ξεχωριζε. Πέρασες στην αιωνιότητα και την ιστορία αλλά την αγάπη μας την είχες στη ζωή θα την έχεις για πάντα.

Τη θύμισή σου δεν θα την ξεχάσουν οι λατρεμένοι γονείς και οι συνάδελφοί σου. Η πατρίδα μας σε κατατάσσει ανάμεσα στους ηρώες που θυσιάστηκαν για να διατηρήσει την ελευθερία της. Η Πολεμική Αεροπορία χάνει ένα αξίοτατό στέλεχός της.

Η μοίρα του ανθρώπου είναι τέτοια, έρχεται και φεύγει χωρίς να τελειώσει τα όνειρά του. Με μεγάλη θλίψη σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα σε σκεπάσει. Ο πανάγαθος Θεός ας δίνει δύναμη στους γονείς σου».

1

2

3

4

οικογενεια

Η κηδεία έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αντιπροσωπείες των κομμάτων. 

Πηγή: skai.gr