«Καλό ταξίδι ήρωά μου...»: Το τελευταίο αντίο στον Στάθη Τσιτλακίδη από την αρραβωνιαστικιά του, Μαρία

Υποβασταζόμενη η κοπέλα έφτασε στην εκκλησία κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία της με τον αδικοχαμένο σμηναγό

Με βήμα αργό, βλέμμα χαμένο στον πόνο, υποβασταζόμενη από συγγενείς, η αρραβωνιαστικιά του αδικοχαμένου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη έφτασε στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό του ανθρώπου της, στον Γρανίτη Νευροκοπίου. Εκεί, που ίσως να σχεδίαζαν να κάνουν το γάμο τους τον ερχόμενο Οκτώβριο, η Μαρία μπήκε μόνη της, ντυμένη στα μαύρα για να αποχαιρετίσει «τον ήρωά της». Αυτό άλλωστε έγραφε και στο στεφάνι της: «Καλό ταξίδι ήρωά μου. Η Μαρία σου».

Ο σπαραγμός βουβός. Τα δάκρυα αυλακώνουν τα μάγουλα όλων: Συγγενών, φίλων, συμμαθητών, συγχωριανών. Ακόμη και ο συνάδελφός του που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιο του Σμηναγού Τσιτλακίδη επί ώρα καθώς προπορευόταν της σορού του προσπαθούσε με σφιγμένα δόντια να κρύψει τον πόνο και τη συγκίνησή του, μέχρι που τα μάτια του βούρκωσαν.. Ο συγκεκριμένος αεροπόρος, όπως έγινε γνωστό, θα πάντρευε τον Στάθη με τη Μαρία, η κουμπαριά θα επισφράγιζε τη φιλία τους...

Μαρία Κιμόγλου

Μετά την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας μοιράστηκαν κουφέτα και από ένα λευκό τριαντάφυλλο στους ανθρώπους που έδωσαν το παρών στην κηδεία. 

Μπομπονιέρες

Πηγή: skai.gr