Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός για την Καϊλή και στην Ελλάδα - Προσπάθεια του Τζόρτζι να τη σώσει

Ο Ιταλός σύντροφος της μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου φέρεται να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε οργάνωση που είχε επαφές με Κατάρ και Μαρόκο, με σκοπό την παρέμβαση σε ευρωπαϊκές υποθέσεις

Όλες τις οικονομικές δραστηριότητες της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα ξεψαχνίζουν οι αρχές, μετά από εντολή της οικονομικής εισαγγελίας και με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός της στο σκάνδαλο Qatargate.

Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν συνεργασία από τις αντίστοιχες βελγικές που ερευνούν την υπόθεση, ώστε να διαθέτουν πλήρη γνώση της κατάστασης και των μέχρι στιγμής δεδομένων.

Η έρευνα στην Ελλάδα θα εστιάσει στα σημεία που αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από την ευρωβουλευτή στη χώρα μας, καθώς και της οικονομικής δραστηριότητας που είχε.

Ήδη, από την αρχή της εβδομάδας, αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, έχει προβεί σε γενικευμένη δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και των άμεσων συγγενικών της προσώπων, ενώ διενεργείται ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα για ανεύρεση και διερεύνηση λογαριασμών, κινήσεων, θυρίδων η αλλων χρηματοπιστωτικών προϊόντων αλλά και σε κτηματολογικά γραφεία για ακίνητη περιουσία και λοιπά.

Ο Τζόρτζι ανέλαβε συνολικά την ευθύνη - «Η Εύα δεν γνώριζε»

Την ίδια στιγμή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, φέρεται να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για τα μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή του ζευγαριού, στο σπίτι τους, λέγοντας ότι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δεν είχε την παραμικρή γνώση για τις ενέργειές του.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στο Βέλγιο, ο Τζόρτζι παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος μίας οργάνωσης που είχε παρασκηνιακές επαφές τόσο με το Κατάρ, όσο και με το Μαρόκο, με σκοπό να παρέμβουν σε ευρωπαϊκές υποθέσεις προς όφελός τους.

Ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται επίσης να έχει επιβεβαιώσει επίσης, ότι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών - S&D) Πιερ Αντόνι Παντζέρι (φωτό κάτω δεξιά), είναι όντως ο επικεφαλής του κυκλώματος. 

Σύμφωνα επίσης με τη La Repubblica, ο Τζόρτζι ομολόγησε για την υπόθεση διαφθοράς, αλλά υπερασπίστηκε την Εύα Καϊλή, ζητώντας από τις βελγικές αρχές να την αφήσουν: ελεύθερη. «Πρέπει να είναι με την κόρη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την εφημερίδα. Δεν έχει σχέση με την υπόθεση επέμεινε. 

Ο Ιταλός φέρεται να εμπλέκει δυο ακόμα εν ενεργεία ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών: το Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα, το σπίτι του οποίου ερεύνησε η βελγική αστυνομία με την παρουσία της ίδιας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, στον οποίο εργαζόταν ως βοηθός ο Φ. Τζόρτζι. Ο ευρωβουλευτής Ταραμπέλα αρνείται κάθε κατηγορία. 
 

Πηγή: skai.gr