Πυροβολισμοί σε καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα με πέντε τραυματίες

Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ οικογενειών Ρομά σημειώθηκε την Τρίτη στον οικισμό Λυχό στα Μέγαρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τραυματίστηκαν πέντε άτομα που διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε κατοικία, και επίκειται αστυνομική επέμβαση για τη σύλληψη τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ανέφερε μάλιστα ότι πρόκειται για δύο συγγενικές οικογένειες, ξαδέλφια, που διαπληκτίστηκαν με άγριο τρόπο. Αφορμή του επεισοδίου ήταν ένας τροχαίο ατύχημα που έγινε χτες το βράδυ και στο οποίο είχαν εμπλακεί μέλη των δύο οικογενειών.

 

«Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό στην περιοχή είναι γκέτο επομένως είναι φυσικό να υπάρχει εστία εγκληματικότητας και παραβατικότητας» σημείωσε ο κ. Σταμούλης.

«Είναι συνοικία στον ιστό της πόλης και έχουμε συχνά προβλήματα με πυροβολισμούς. Η περιοχή είναι γκέτο, για να μπει η ΕΛΑΣ πρέπει να κάνει ειδική επιχείρηση». Χρειάζονται, επισήμανε ο δήμαρχος, μακροχρόνια και πολυποίκιλα μέτρα από την πολιτεία, όχι μόνο αστυνομικά μέτρα και αποσπασματικές επεμβάσεις.