Κλείσιμο

Πυροσβεστική: 64 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Η εξέλιξη των πύρινων μετώπων

Εξήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές, και 123 αστικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το 24ωρο έως την Κυριακή το πρωί σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

Η πυρκαγιά στα Στύρα είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί και δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική. Σε ύφεση είναι και όλες οι υπόλοιπες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα Αττικής, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Πριν από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Βαρνάβα Αττικής, ενώ από τη νύχτα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στον Ασπρόπυργο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή σε όλες τις περιπτώσεις για τυχόν αναζωπυρώσεις. Μέχρι στιγμής, δεν έχει χρειαστεί να επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα και τα νησιά Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr