Οριοθετημένη η πυρκαγιά στη Σκάλα Λακωνίας

Οι άνεμοι και σήμερα είναι ισχυροί και κάνουν δύσκολη την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Οριοθετημένη είναι από τις 3:30 το μεσημέρι είναι η φωτιά στη Σκάλα Λακωνίας. Στην περιοχή Αφάνια, όπου ξέσπασε το μέτωπο της φωτιάς, επιχείρησαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν 54 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέχρι τώρα αναφορά, για πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

lamiareportgr

Σε δήλωσή του στο notospress.gr ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Δημήτρης Φιφλής ανέφερε ότι άμεσος κίνδυνος δεν υπάρχει, ωστόσο το στοίχημα είναι να μην περάσει η φωτιά το δρόμο, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Ελάτεια της Φθιώτιδας. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η φωτιά επεκτείνεται σε δασική έκταση όπου μέσα υπάρχουν ποιμνιοστάσια.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα, την Βοιωτία αλλά και τη Φωκίδα μετακινούνται στην περιοχή ενώ ενισχύονται και με εναέριες δυνάμεις.

φωτια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ