Πυρκαγιές στην Ελλάδα: 41 πύρινα μέτωπα σε μια μέρα- Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα, κατά τόπους αναζωπυρώσεις στην Κόνιτσα

Οι περισσότερες πυρκαγιές στην χώρα σήμερα, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Κέρκυρα ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο παρά μόνο μερικές αναζωπυρώσεις καταγράφονται στην πυρκαγιά στην Κόνιτσα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Την ίδια ώρα, 41 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στην χώρα μας.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Κέρκυρας είναι σε ύφεση και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, Π.Ε. Θάσου)
Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Πηγή: skai.gr