Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα του μετώπου - Μάχη από 118 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα

Πυρκαγιά στην Αχαΐα

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο» ανέφερε η αντιδήμαρχος του δήμου Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ενώ τόνισε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή έχει περάσει στον Δήμο Ερυμάνθου

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη στην Καλλιθέα Αχαΐας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή καθώς η πυρκαγιά είχε αρχίσει λαμβάνει διαστάσεις.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές αυτές και να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Χαλανδρίτσα.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο» ανέφερε η αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ενώ τόνισε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή έχει περάσει στο Δήμο Ερυμάνθου.

Πρόσθεσε ότι καίει σε δασική έκταση με πεύκα ωστόσο σημείωσε ότι η ένταση των ανέμων δεν είναι μεγάλη. Διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης τόσο για τις επίγειες όσο και για τις εναέριες δυνάμεις.
 

Καλλιθέα Αχαΐας

Για ένα μέτωπο που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί έκανε λόγο και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως είπε η εστία φωτιάς βρίσκεται κοντά σε σπίτια το χωριό Πλατανόβρυση τα οποία ωστόσο έχουν εκκενωθεί.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνδράμουν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο εκτείνεται νότια σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις ωστόσο δεν απειλεί άμεσα τον οικισμό.

Αχαia

Πηγή: skai.gr