Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο: Έχει περιοριστεί - Ξέσπασε πιθανόν από κεραυνό

Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία της περιοχής. Μήνυμα 112 έλαβαν το βράδυ οι κάτοικοι.

Έκταση πέντε στρεμμάτων με σωλήνες και άλλα πλαστικά και χημικά, έγινε στάχτη στο εργοστάσιο που τυλίχθηκε χθες στις φλόγες στον Ασπρόπυργο. Οι αρχές δεν αποκλείουν η φωτιά να ξέσπασε μετά από πτώση κεραυνού. 

Η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο έχει περιοριστεί, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο Λευτέρης Κοσμόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς, που εξαπλώθηκε σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Χθες βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις  άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εξ αιτίας του καπνού. Από τη φωτιά καίγονται πλαστικά, υπάρχει πολύς καπνός και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Τα σχολεία της περιοχής, όπως έγινε γνωστό το πρωί, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Μέτρηση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κοσμόπουλος, στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: skai.gr