Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δίστομο - Βίντεο

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, το μέτωπο εκτείνεται σε πέντε χιλιόμετρα, είπε στον Σκάι 100,3 ο δήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Σταθάς

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας. To πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει κοντά στο Κέντρο Υγείας του Διστόμου και της Παραλίας Διστόμου. Οι τοπικές αρχές κάνουν έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα, ώστε να περιορισθεί άμεσα η φωτιά, καθώς η φορά των ανέμων είναι προς τους οικισμούς «162», Παραλία Διστόμου, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο έχει φορά προς το Κέντρο Υγείας. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση και ελαιώνα, ενώ στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και προ διετίας. «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, καίγεται μεγάλη έκταση. Το μέτωπο είναι πάνω από πέντε χιλιόμετρα. Εχουν έρθει δυνάμεις και έρχοντιαι κι άλλες», είπε στο Σκάι 100,3 ο δήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Σταθάς. 

Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στο Δίστομο

 Βίντεο από Facebook - «Πυρκαγιά Ενημέρωση» και από τον Δήμαρχο Διστόμου Ιώαννη Σταθά.

Πηγή: skai.gr