Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία- Πού εστιάζεται το μέτωπο της φωτιάς (pic+vid)

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στο Γραμματικό Ηλείας και μέχρι αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Στο Γραμματικό Ηλείας μετέβη εκτάκτως ο Γενικός Γραμματέας  Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου λόγω δασικής πυρκαγιάς που  εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή.

   "Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς», τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, που μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή ανάμεσα στο Γραμματικό Ηλείας και το Χελιδόνι, όπου είναι σε εξέλιξη δασική φωτιά.

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», προσθέτει ο γεν.γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες Ο.Τ.Α, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

 

Επειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα το πύρινο μέτωπο εστιάζεται κοντά στα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.

Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 ελικόπτερα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, είχε ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια.

ΠΗΓΗ: PATRIS/ SKAI.GR

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: PATRIS

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: PATRIS