Πυρκαγιά: Εκκενώνεται η Άνω Βαρυμπόμπη-Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Δραματική έκκληση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την Άνω Βαρυμπόμπη απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και η φωτιά πλησιάζει πάρα πολύ κοντά σε σπίτια. «Με ντουντούκες και συναγερμούς προσπαθούμε μαζί με την αστυνομία να ειδοποιήσουμε τον κόσμο να εκκενώσει προληπτικά τα σπίτια του», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες ζημιές, καθώς έχει καεί ένα παλιό σπίτι, κάποιες εγκαταστάσεις εκδηλώσεων και ένα στρατόπεδο με έξι καταδρομείς.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, καθώς εκεί είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Βαρυμπόμπη μετά την έκρηξη σε υποσταθμό υψηλής στάθμης της ΔΕΗ.

Επιπλέον, εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Περίπου 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους. 

Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών. Επιχειρούν 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ.

Επίσης, στη φωτιά συνδράμουν πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.  

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ διερευνά τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

Πηγή: skai.gr