Πυρετώδεις εργασίες αναστήλωσης στον Πύργο του Πειραιά – Φωτογραφίες

Ο ανακατασκευασμένος Πύργος – με 24 ορόφους και ύψος 84 μέτρα – αναμένεται να ανοίξει τον Οκτώβριο του 2023, με το νέο όνομα Piraeus Tower

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αναστύλωσης του εμβληματικού Πύργου του Πειραιά, του δεύτερου ψηλότερου κτιρίου της χώρας μετά τον Πύργο των Αθηνών, το οποίο – βάση χρονοδιαγράμματος – θα παραδοθεί προς χρήση  στα τέλη του 2023. 

πυργος πειραια

πυργος πειραια

Ο ανακατασκευασμένος Πύργος του Πειραιά – με 24 ορόφους (πλέον δύο υπογείων), ύψους 84 μέτρων και επιφάνειας της τάξεως των 34.623 τ.μ. – αναμένεται να ανοίξει τον Οκτώβριο του 2023, με το νέο όνομα Piraeus Tower. 

πυργος πειραια

Στο ισόγειο, στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο πρόκειται να λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα επιφάνειας 7.000 τ.μ. Ειδικά στο ισόγειο έχει προβλεφθεί κι ένας χώρος προβολής και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά.

πυργος πειραια

Ο τρίτος όροφος θα περιλαμβάνει έναν πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης, ενώ από τον τέταρτο έως και τον 18ο όροφο θα αναπτυχθούν χρήσεις γραφείων, με τη συνολική εκτιμώμενη επιφάνεια να ανέρχεται σε 17.000 τ.μ.

πυργος πειραια

Στους δύο τελευταίους ορόφους θα λειτουργούν χώροι εστίασης με θέα σε όλο το λιμάνι του Πειραιά.

πυργος πειραια

Πηγή: skai.gr