Κλείσιμο

Πτώση Phantom: Εν αναμονή του τελικού πορίσματος για τα αίτια του δυστυχήματος - Το πρωί η κηδεία του Μάριου Τουρούτσικα

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Phantom

Με τον εντοπισμό και του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας την περασμένη Δευτέρα το πρωί, γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι  σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του 31χρονου.

Ο 31χρονος σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Πιλότος

Ωστόσο, οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Phantom. Το πόρισμα για τα αίτια αναμένεται να εκδοθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της ενδελεχής έρευνας που διεξάγεται. 

Το πρωί της Τετάρτης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς πήγαν στο χωριό Γρανίτης στο Κάτω Νευροκόπι και συλλυπήθηκαν τους γονείς του 31 ετών νεκρού σμηναγού. Χθες, επισκέφθηκαν την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, στην Αρκαδία. 

Στην Τρίπολη η κηδεία του 29χρονου

Αύριο, Πέμπτη αναμένεται να γίνει η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα. Σήμερα οι γονείς του αδικοχαμένου 29χρονου έχουν κληθεί να αναγνωρίσουν τη σορό. Πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, στην οποία ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ δεν αντέχει να παραστεί, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ. 

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη». 

Στην κηδεία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η κυρία Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα δώσουν το παρών και στην κηδεία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, την Παρασκευή, στο Νευροκόπι.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Phantom