Πτώση Antonov: Εντοπίστηκαν 7 από τις 8 σορούς - Ανασύρθηκαν οι 3

Αναφέρεται επίσης ότι έχει βρεθεί το αντικείμενο της φωτογραφίας που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους

Εντοπίστηκαν οι επτά από τις οκτώ συνολικά σορούς των μελών του ουκρανικού πληρώματος που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος Antonov σύμφωνα με τον Διοικητή του ΤΕΝΞ. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι 3 σοροί.

Eπίσης έχει βρεθεί το αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Mαύρο κουτί

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) διατίθεται όχημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη μεταφορά των σορών από τη περιοχή του δυστυχήματος.

Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επικίνδυνων ουσιών.

Όπως περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στην έκτακτη ενημέρωση νωρίτερα, οι αρχές ενημερώθηκαν αμέσως μετά την πρόσκρουση πως το αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά και ακαριαία στήθηκε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο σημείο.

«Πλέον έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Προσωπικό του Στρατού και 30 πυροσβέστες θα διαμορφώσουν οδούς ασφαλούς διέλευσης για τη μεταφορά και την απολύμανση των σορών».

Στις έρευνες που συνεχίζονται συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ελικόπτερο του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Συνδράμουν επίσης δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης, ενώ όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με τη διαρκή παρουσία δυνάμεων που διαθέτει το Γενικό Επιτελείο εθνικής 'Αμυνας.

Όπως συνόψισε ο κος Γιάννης Αρτοποιός, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όλο το βράδυ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, Εθνικής 'Αμυνας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Περιβάλλοντος καθώς και με την ανεξάρτητη αρχή Διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων για τον καλύτερο συντονισμό και την αξιόπιστη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το περιστατικό.

Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους χθες μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα από τις πλησιέστερες πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Πηγή: skai.gr