Συντριβή αεροσκάφους με 8 επιβαίνοντες στο Παλαιοχώρι Καβάλας- «Παναγιά μου, έπεσε...»- Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος τύπου Antonof 12, μετέφερε 12 τόνους «επικίνδυνο φορτίο» είχε ξεκινήσει από την Σερβία με προορισμό την Ιορδανία-  Κατέπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή ανάμεσα στους Αντιφιλίππους και το Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς κατέπεσε αεροσκάφος τύπου Antonof που είχε ξεκινήσει από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία. Ηδη, οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει από τις σερβικές το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους, προκειμένου να αποκτήσουν γνώση τόσο για τον αριθμό των επιβαινόντων, όσο και για το είδος του φορτίου που μετέφερε προς την Ιορδανία. Όπως μετέδωσε ο Σταύρος Ιωαννίδης στην τηλεόραση του Σκάι, στο αεροσκάφος επέβαιναν 8 άνθρωποι και μετέφερε «12 τόνους επικίνδυνου φορτίου», χωρίς να διευκρινίζεται το είδος του επικίνδυνου φορτίου.

Ο πιλότος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, είχε ζητήσει άδεια για αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης, στο αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει έως εκεί καθώς ξέσπασε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το τετρακινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε.

Σύμφωνα με την αναφορά το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στα δέκα μίλια δυτικά του αεροδρομίου της Καβάλας και ενώ είχε πάρει την άδεια για αναγκαστική προσγείωση, έχοντας αναφέρει τη βλάβη.

Σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο της πτώσης, ενώ προς την περιοχή πετά και ελικόπτερο super puma από τη Λήμνο. Κατά τις έως τώρα πληροφορίες το αεροσκάφος με 8 επιβαίνοντες έχει καταπέσει σε χωράφι, ενώ είναι cargo- εμπορικό.  Ήταν του σερβικού στρατού και από τη Σερβία είχε απογειωθεί με προορισμό την Ιορδανία. Στο σημείο της πτώσης επιχειρούν δεκαπέντε πυροσβέστες με επτά οχήματα και μεταβαίνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή και την Θεσσαλονίκη. Στην γύρω περιοχή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ περίπου στις 00.30 είχε φωτιά είχε οριοθετηθεί. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν εντοπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό για το πλήρωμά του. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το kavalapost.gr μετά την πτώση του αεροσκάφους ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις, ενώ θεωρείται πιθανό στο φορτίο του αεροσκάφους να υπήρχαν εκρηκτικές ύλες. Για το λόγο αυτό τέθηκαν σε επιφυλακή πυροτεχνουργοί του στρατού. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την πτώση του αεροσκάφους. 

Φωτογραφία από το kavalapost.gr

Πηγή: skai.gr
TAGS: Καβάλα