Πρωτομαγιά - ΠΑΜΕ: Θύμισε παρέλαση – Αυτοκόλλητα για να τηρούν τις αποστάσεις (pics - vid) 

Αγώνες επίδειξης στην οργάνωσή της θύμισε η φετινή, εντελώς διαφορετική λόγω κορωνοϊού διαδήλωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά. Στο Σύνταγμα μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων τοποθέτησαν αυτοκόλλητα στο οδόστρωμα για να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, δημιουργήθηκαν οι πρώτες σειρές, και οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι στοιχήθηκαν αναλόγως, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες από την πλατεία μέχρι την βασιλίσσης Αμαλίας και τον Άγνωστο Στρατιώτη!

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιείται παρά τους περιορισμούς της πολιτείας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε επισημάνει πως τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. «Μέχρι τη Δευτέρα απαιτείται έντυπο και SMS για τις μετακινήσεις» είχε τονίσει ο κ. Χαρδαλιάς, και υπενθύμισε με φόντο την Πρωτομαγιά πως «συγκεντρώσεις ανθρώπων μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο» τη δημόσια υγεία, καλώντας τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν τον «αγώνα γιατρών και νοσηλευτών». 

“Αυτή την εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο την επόμενη μέρα κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Εμείς απαντάμε σοσιαλισμός. Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, το λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την Υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά” δήλωσε ο γγ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

 

Πηγή: skai.gr