Πρωτομαγιά: Πώς λειτουργούν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα, ημέρα της Πρωτομαγιάς, μετρό (γραμμές 2 και 3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους, επισημαίνοντας πως «η ημέρα μνήμης και τιμής φέτος εορτάζεται με διαφορετικό τρόπο λόγω του κορωνοϊού».

Ωστόσο, ακινητοποιημένα θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία.

Επιπλέον, σήμερα Παρασκευή καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

Σημειώνεται πως σήμερα δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σήμερα μετά την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζοµένων Οργανισµού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης να συµµετάσχει στις απεργιακές εκδηλώσεις που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ για τον εορτασµό της Πρωτοµαγιάς.

Οι γραµµές, ο αριθµός λεωφορείων και οι ώρες κυκλοφορίας ανά γραµµή (πρώτο και τελευταίο δροµολόγιο) αναγράφονται ΕΔΩ.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραµµή Ν1 «ΚΤΕΛ — ΑΕΡΟ∆ΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά µέχρι τα µεσάνυχτα µε δύο δροµολόγια, όπως επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασµένα λεωφορεία για τη δωρεάν µετακίνηση των Α.µε.Α.

Πληροφορίες για τα δροµολόγια των γραµµών, τα οποία εκτελούνται προσωρινά από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, θα βρουν οι επιβάτες στα τηλέφωνα 2310500111 - 2105150025.

Πηγή: skai.gr