Κλείσιμο

Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12 οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Στις 12:00 θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος. 

Θα προηγηθεί ευρεία σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είσοδος σε Covid free χώρους με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κατά την παρουσίαση του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει αναφορά στην ελεύθερη πρόσβαση σε covid free θέατρα και συναυλιακούς χώρους, ενώ οι έλεγχοι των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού θα γίνονται από τους υπεύθυνους του χώρου με εφαρμογή που θα εξετάζει το barcode.

Μένει να φανεί αν θα γίνουν σήμερα ανακοινώσεις σχετικά με τους κλειστούς χώρους στην εστίαση για τους οποίους το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προτείνει να ανοίξουν με covid free χαρακτήρα με βάση το σχέδιο για τα θέατρα και τις συναυλίες.

Στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων από αρχές Ιουλίου οπότε αναμένεται να είναι έτοιμα και τα τεχνικά εργαλεία για τον έλεγχο των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Γεωργιάδης: Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς αν δεν κινδυνεύεις

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Στο ερώτημα πως θα βάζουν όρια οι επιχειρηματίες στους πελάτες τους, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι για παράδειγμα ο ανεμβολίαστος πελάτης θα μπορεί να βρίσκεται μόνο στον εξωτερικό χώρο και ο εμβολιασμένος θα μπορεί να μπορεί και στον εσωτερικό.

Δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου, λέγοντας ότι θα γίνει σήμερα σύσκεψη, η διαδικασία είναι δυναμική και μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. «Θα ξέρετε σε λίγες ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Το κράτος θα λάβει αποφάσεις και θα πει, αν αποφάσισες να κινδυνεύεις πολύ πρέπει να προστατεύσω εσένα και τους άλλους και θα έχεις μικρότερη κινητικότητα. Αν έχεις επιλέξει να κινδυνεύεις λίγο προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: skai.gr