«Πρόγευση» για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη - Έφθασαν τα πρώτα ελικόπτερα (vid)

Έφθασαν τα πρώτα ελικόπτερα για τη μεγαλύτερη αμερικανική απόβαση των βαλκανίων στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν πλησίαζαν τα πρώτα 4 και στη συνέχεια τα επόμενα 4 σμήνη αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Η προσγείωση των Blackhawks έγινε τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «πρόγευση» για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη που τόσο έχει ενοχλήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Υπενθυμίζεται πως η Αλεξανδρούπολη θα υποδεχθεί πάνω από 120 ελικόπτερα συνολικά και 1000 στρατιωτικά οχήματα, με τις υπόλοιπες οι αφίξεις να έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα 24ωρα.

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις των ελικοπτέρων θα γίνουν αρχικά στο αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να “μπουν” στη χώρα και εν συνεχεία να μεταβούν στον λιμένα, όπου θα αποσυναρμολογηθούν ώστε να γίνει η εκφόρτωση τους στο πλοίο το οποίο πρόκειται να αγκυροβολήσει στο λιμάνι περί τις 28 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2021.

Επιπλέον, άρματα αλλά και ελικόπτερα, που θα έρθουν στην Αλεξανδρούπολη με το αμερικανικό πλοίο το όνομα του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό,  πρόκειται τα μεν να αναδιπλωθούν και τα δε άρματα και οχήματα να ελέγχουν και να αποχωρήσουν για την κεντρική Ευρώπη.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στις 19 - 20 Νοεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν οι Αμερικανοί Στρατηγοί οι οποίοι θα επιμεληθούν τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου για 2 μέρες.

Τέλος, στις 3 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη του Αμερικάνου πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης , τον οποίο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα συνοδεύσει ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος.

Πηγή: pameevro.gr