Πώς (δεν) αντέδρασαν οι δύο αστυνομικοί στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δάφνη

Θες αδιαφορία; Θες επιπολαιότητα που –ίσως- να στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή; Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει τη (μη) επέμβαση των δύο αστυνομικών στη Δάφνη όταν κλήθηκαν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του ζευγαριού. Λίγες μέρες μετά, την Παρασκευή, η κοπέλα δολοφονήθηκε από το σύζυγό της... 

Το χρονικό

Στις 10 με 11 Ιουλίου γειτόνισσα του ζευγαριού επικοινωνεί με το κέντρο άμεσης δράσης, το 100. Μιλάει για ενδοοικογενειακό επεισόδιο στη Δάφνη, είναι σαφέστατη, ενώ αναφέρει ότι υπάρχει μέσα στο σπίτι και ανήλικο παιδί. Έδωσε μάλιστα τα δικά της στοιχεία ταυτότητας το δικό της κουδούνι, γιατί το κουδούνι του ζευγαριού είχε αλλάξει. 

Το πλήρωμα του περιπολικού της άμεσης δράσης λαμβάνει σήμα υψηλής προτεραιότητας να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα, κάτι που είναι καταγεγραμμένο, ωστόσο  το περιπολικό φαίνεται να φτάνει 25 λεπτά αργότερα. 


Πέραν της καθυστέρησης, οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται δεν βγήκαν καν από το περιπολικό. Ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα του περιπολικού στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι δύο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Τι ανέφερε η γειτόνισσα στο Facebook στις 11 Ιουλίου:

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. (…) Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν! Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη ελληνική αστυνομία. Σας κάλεσα ενώ είχε θορυβηθεί ακόμα και η διαχειρίστρια. Όχι, άγχος παίδες μονό τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν τη σφάξει λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κανένα κανάλι για να σας φωνάξουν» .
 

Πηγή: skai.gr