Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών της ΑΣΟΕΕ προς το Σύνταγμα

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών της ΑΣΟΕΕ προς το Σύνταγμα

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) προς την πλατεία Συντάγματος. Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 300 με 400 άτομα.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ενώ πραγματοποίησαν και συνέλευση . Παράλληλα, άγνωστοι που βρέθηκαν στον χώρο προκάλεσαν εντάσεις και επιτέθηκαν και σε τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε την συγκέντρωση. 

Ένα από τα κεντρικά συνθήματά τους είναι: «Το πανεπιστήμιο τους δεν χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες της νεολαίας γι' αυτό θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να τους χαλάσει τα σχέδια!».

Επίσης, «Παιδεραστές, τοκογλύφοι και όσοι τους συγκαλύπτουν δεν χωράνε στα πανεπιστήμια!». 

Οι φοιτητές ζητούν, επίσης, την παραίτηση του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Ξυλοδαρμός καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο

Επίθεση από κουκουλοφόρους σημειώθηκε στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τρίτης όταν ξυλοκόπησαν καθηγητή και τον τραυμάτισαν ελαφρά.

Η επίθεση έγινε μέσα σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ενώ ο καθηγητής μιλούσε με τους φοιτητές.
 

Πηγή: skai.gr