Τεταμένο κλίμα στην ΑΣΟΕΕ -Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ

Στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ έχουν συγκεντρωθεί οι φοιτητές, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνέλευσή τους στη 1 το μεσημέρι.

Σημειώθηκαν επεισόδια και μάλιστα άγνωστοι επιτέθηκαν και σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άτομα βγήκαν από πύλη του ιδρύματος και κινήθηκαν προς το μέρος των δυνάμεων της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να πετάξουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Intime news

Ξυλοδαρμός καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο

Επίθεση από κουκουλοφόρους σημειώθηκε στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τρίτης όταν ξυλοκόπησαν καθηγητή και τον τραυμάτισαν ελαφρά.

Η επίθεση έγινε μέσα σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ενώ ο καθηγητής μιλούσε με τους φοιτητές.

Όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοι σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο καθηγητής που δέχθηκε σωματική και λεκτική βία, πήγε μόνος του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. 

Ο καθηγητής στη συνέχεια μετέβη στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ίδιος αποδίδει την επίθεση που δέχθηκε σε προσωπική αντιδικία που έχει με άλλους 3 καθηγητές. 

Intime news

Πηγή: skai.gr